Репілевський Данило Едуардович

Посада: Ексдепутат Херсонської облради
Рік Народження: 1987

Народився 16 грудня 1987 року у Каховці.

Має вищу освіту.

У 2010 році Репілевський був обраний депутатом до Тавричанської сільської ради від Партії регіонів.

У 2015 році Репілевський став депутатом Каховської районної ради, обраним від Блоку Петра Порошенка.

У 2019 році Данило Репілевський балотувався на посаду народного депутата до Верховної Ради України від партії “Слуга народу”, проте не пройшов обрання.

У 2020 році був обраний депутатом Херсонської обласної ради від партії “Слуга народу”.

У 2022 році Данило Репілевський перейшов на бік окупантів разом з батьком, допомагаючи росіянам виселяти місцевих мешканців з їхніх домівок і заселяти туди військових. Він є сином колаборанта Едуарда Репілевського, аграрного магната і гендиректора ТОВ «Агробізнес», а також депутата Херсонської облради від ОПЗЖ.

За словами мешканців Тавричанки, з 2022 року Едуард Репілевський фінансував і допомагав російським окупантам проводити псевдореферендум щодо «приєднання» Херсонщини до РФ.

Репілевський має у власності 61 земельну ділянку у Херсонській області. Він є бенефіціаром ТОВ “Агробізнес”, керівником ТОВ “Семена Плюс”, а також приватних підприємств “Агро-Атлас” та “Атол М”. Крім того, він є засновником і членом правління футбольного клубу ГО СК “Таврія”.

Є фігурантом бази “Миротворець”.

Раніше МОСТ писав, що Репілевський допомагає російським окупантам виселяти місцевих мешканців з їхніх домівок і заселяти туди військових у селах Каховського, Херсонського та Бериславського районів Херсонщини.

11
Можливі звʼязки
Можливі звʼязки не знайдено