Чехун Ірина Анатоліївна

Посада: Окупаційна начальниця управління доходів та зведеного бюджету Херсонської міської ради
Рік Народження: 1982

Народилась 3 листопада 1982 року у Херсоні.

Має вищу освіту.

У 2010 працювала головною бухгалтеркою у Комишанській селищній раді.

У 2016 працювала начальницею відділу бухгалтерського обліку та звітності управління зведеного бюджету та контролю департаменту бюджету і фінансів Херсонської міської ради.

 У 2017 стала головною спеціалісткою відділу контролю за ефективністю використання об’єктів спільної власності управління розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області виконавчого апарату Херсонської обласної ради.

У 2018 працювала головною бухгалтеркою управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Херсонської міської ради.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України почала співпрацювати з окупаційною владою Херсонської області та у липні 2022 року отримала посаду так званої начальниці управління доходів та зведеного бюджету у незаконно створеному департаменті бюджету та фінансів захопленої Херсонської міської ради.

Аби приховати свою особистість та уникнути відповідальності Чехун взяла собі псевдонім Ірина Вербицька, який вона використовувала перебуваючи на незаконній посаді.

Напередодні деокупації правобережжя Херсонщини, у листопаді 2022 року, Чехун переїхала разом із представниками незаконної влади до міста Генічеськ, де продовжила обіймати отриману від окупантів посаду.

У липні 2024 року отримала заочну підозру за ч.5 ст. 111-1 КК України – колабораційна діяльність.

12
Можливі звʼязки
Можливі звʼязки не знайдено