Сорокунський Сергій Миколайович

Посада: Депутат Херсонської облради
Рік Народження: 1968

Народився 10 січня 1968 року у селі Музиківка, Білозерського району Херсонської області.

Має вищу освіту. У 1990 році закінчив Херсонський кооперативний технікум, а у 2010 здобув кваліфікацію бакалавра в Харківському педагогічному університеті ім. Сковороди за спеціальністю «Правознавство».

З 1985 року по 1986 рік  працював трактористом в цеху скотарства у радгоспі «Маяк».

З 1986 року по 1988 рік служив в лавах Радянської Армії.

З 1990 року по 1995 рік працював заготівельником, завідувачем торгово-закупівельного підприємства на Центральному ринку Херсона.

З 1995 року по 1999 рік працював штатним заготівельником Херсонського споживчого товариства.

З 2008 року є директором Товариства й обмеженою відповідальністю „Сапфір ЛТД”, яке займається оптовою торгівлею твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

У 2015 році  кандидатував до Херсонської обласної ради 7-го скликання від політичної партії “Опозиційний блок”, але не був обраний.

У 2020 році був обраний до Херсонської обласної ради 8-го скликання від нині забороненої політичної партії “Блок Володимира Сальдо”.

Після початку повномасштабного вторгнення він потрапив до російського полону, але згодом Сорокунського відпустили.

Є співзасновником фермерського господарства “Сапфір-Агро”, яке займається  вирощуванням зернових культур, бобових культур і насіння олійних культур, вирощує овочі, розводить худобу, займається оптовою торгівлею сільськогосподарською продукцією та здійснює вантажні перевезення.

Раніше МОСТ писав, що СБУ вважає, що Сергій Сергійович Сорокунський (син Сергія Миколайовича) у квітні 2022 року перейшов на бік Росії. Він міг брати безпосередню участь у поваленні законної влади Музиківської громади.

Сорокунський-старший, своєю чергою, під час окупації правобережжя мав статус «федерального радника».

14
Можливі звʼязки